light cobalt blue

dinsdag 5 april 2022

Ook in het atelier kunnen de gevolgen van rampen en crisissen toeslaan. De laatste twee jaar hebben we te maken gehad met een pandemie, een klimaatcrisis en een oorlog in Europa. Deze rampen hadden weer nieuwe moeilijkheden tot gevolg: o.a. een energiecrisis, inflatie en een groot probleem om materialen op tijd ergens af te leveren. 

Dat gold ook voor een kleurpotlood dat ik begin februari 2022 bestelde bij een goed bekend staande firma in Nederland. Toen het kleurpotlood, met de naam light cobalt blue maar niet toe gezonden werd, belde ik het bedrijf op. Het kleurpotlood werd maar niet geleverd, vertelde men me. Het zou te maken kunnen hebben met grondstoffen die er niet zouden zijn. Cobalt? Best mogelijk.

Ik was teleurgesteld, want light cobalt blue is een wonderkleur die ik het allermeest gebruik. Light cobalt blue heeft de eigenschap dat het de andere kleuren aan zich bindt, het is een mengpotlood. Meer dan de andere kleuren. Deze eigenschap heeft ervoor gezorgd dat ik het potlood vaak gebruik en dat ik inmiddels nog maar een klein stompje over heb. Er is mij veel aan gelegen om een nieuw potlood te versieren, dus ik bel wat rond. Overal is het potlood uitverkocht. 

Maar dan is het toch een keer bingo! Ik moet er voor afreizen naar Rotterdam, maar dat heb ik er wel voor over. Ik sla meteen drie potloden light cobalt blue in. Hamsteren? Dat moet dan maar voor een keer.